Blog

Konferenca “Itali dhe Shqipëri, një portë e hapur në Ballkan”.

Kjo konferencë u organizua nga Fondi Shqiptar për Zhvillimin e Diasporës, Dhoma e Biznesit të Diasporës Shqiptare në bashkëpunim me Universitetin eCampus, Ambasadën Italiane në Shqipëri dhe me mbështetjen e veçantë të Ministrit të Shtetit për Diasporën, ku një nga qëllimet e saj ishte promovimi i Dhomës së Biznesit të Diasporës Shqiptare.

Konferenca trajtoi problematikat dhe arritjet në Diasporë me vëmendje të vecantë ate te Italisë, si dhe pranine e Italisë në vendin tonë kryesisht në sektorë si arsimi dhe infrastruktura.
Këtë konferencë e përshëndetën, Ministri i Shtetit për Diasporën Z. Pandeli Majko, Prof. Bruno Giardina, Rektor i universitetit “Zoja e Këshillit të Mirë”, Prof. Lucia Cucciarelli, drejtuese e zyrës për bashkëpunimin shkollor në Ambasadën Italiane në Tiranë si dhe Prof. Enzo Siviero, rektor i Universitetit eCampus.