Publikime

Apliko – GIZ dhe Agjencia Federale Gjermane e Punësimit, suporton DHBD në kapacitete të ekspertizës!

Shoqëria Gjermane për Bashkëpunim Ndërkombëtar (GIZ) dhe Agjencia Federale Gjermane e Punësimit, suporton DHBD në kapacitete të ekspertizës. Thirrja do të jetë aktive një muaj. Individët e interesuar për të…

Lexo më shumë

Firmoset Marrëveshja e Bashkëpunimit me Shoqatën e Restoranteve Turistike

Festivali Kombëtar i Kulinarisë, Bujtinave dhe Prodhuesve Vendorë çeli ditën e djeshme edicionin e tij të parë. Në ambientet e Presidencës u organizua edhe një panair me produkte tipike lokale…

Lexo më shumë

Dhoma e Biznesit të Diasporës Shqiptare Marrëveshje Bashkëpunimi me Universitetin Europian të Tiranës

Kryetari i Dhomës së Biznesit të Diasporës Shqiptare z. Ardian Lekaj ka firmosur ditën e sotme një marrëveshje bashkëpunimi me Dekanin e Fakultetit të Ekonomisë, Biznesit dhe Zhvillimit në Universitetin…

Lexo më shumë

Afati përfundimtar të zbatimit të LIGJIT Nr. 90/2019 “PËR RIVLERËSIMIN E PASURISË SË PALUAJTSHME” për të gjithë individët dhe personat juridik që zotërojnë prona në territorin e Republikën e Shqipërise, deri më 31.12.2021.

Në zbatim të modulit të shërbimeve që Dhoma e Biznesit të Diasporës Shqiptare ofron, kujtojmë gjithë Diasporën Shqiptare, për afatin në përfundim të zbatimit të LIGJIT Nr. 90/2019 “PËR RIVLERËSIMIN…

Lexo më shumë

Dhoma e Biznesit të Diasporës Shqiptare, kordinon dhurimin e 20,000 maskave textile, të dhuruara nga Marlotex sh.p.k.

Mendoj se modelit të “kapitalizmit” të sotëm po i vjen fundi. Edhe kapitalizmi si çdo gjë tjetër nuk mund të kuptohet pa proçesin e tij të zhvillimit apo përqafimit të…

Lexo më shumë

Kapitalizmi – Pozitiv me COVID-19 dhe fillimi i një faze të re

Mendoj se modelit të “kapitalizmit” të sotëm po i vjen fundi. Edhe kapitalizmi si çdo gjë tjetër nuk mund të kuptohet pa proçesin e tij të zhvillimit apo përqafimit të…

Lexo më shumë

Parlamenti Shqiptar miraton Regjistrin e Pronarëve përfitues

Përmes këtij ligji, qëllimi është të identifikohet pronari përfitues, i cili ka pronësinë e fundit ose ushtron kontrollin e fundit efektiv mbi një person juridik ...

Lexo më shumë

Këshilli i Ministrave miratoi Strategjinë Kombëtare të Diasporës Shqiptare dhe Planin e Veprimit 2021 – 2025.

Dokumenti i miratuar  nxit zhvillimin e politikave shtetërore për përfshirjen dhe kontributin e komuniteteve shqiptare jashtë vendit dhe për të forcuar marrëdhëniet e Shqipërisë me Diasporën shqiptare. Kjo është Strategjia…

Lexo më shumë