Aktivitetet

Nomino “Bright Minds Albanian Worldwide Awards on Entrepreneurship 2022”

🌟 “Bright Minds Albanian Worldwide Awards 2022” hap thirrjen për nominime. Nomino biznesin që mendon se i përket për secilin çmim: • emrin e biznesit • emer/mbiemër i sipërmarrësit • kategoria e nominuar • kontakt i të nominuarit • 3 arsye pse mendoni se biznesi duhet të jetë fitues i…...

Lexo më shumë

Women Startup Competition 2022

U zhvillua për herë të parë në Shqipëri Women Startup Competition. Pas një programi trajnimi dhe inkubimi, ku u përfshinë 30 sipërmarrëse, me 5 Nëntor u mbajt finalja e WSC Albania. 10 finaliste prezantuan idetë e tyre të biznesit para jurisë dhe përfaqësuesve të biznesit. Idea fitueseve, e cila shkon…...

Lexo më shumë

“Mirëmëngjes Diasporë”

DHOMA E BIZNESIT TË DIASPORËS SHQIPTARE në bashkëpunim me “Kalanë e Tiranës” ka kënaqësinë t’ju ftojë në një kafe mëngjesi me temë: “MIRËMËNGJES DIASPORË” – Aktivitet Mujor me përfaqësues të bizneseve shqiptare dhe diasporës shqiptare, për të diskutuar mbi mundesitë e zhvillimit të tregut dhe krijimin e lehtësirave të tjera…...

Lexo më shumë

PARTNERËT DHE EKSPERIENCAT ME DIASPORËN – “Tryeza e Partnerëve”

Drejtore e Sekretariatit e Këshillit të Investimeve znj. Diana Leka në fjalën e saj falenderoi Dhomën e Biznesit për frymën e sjellë në Albania Investment Council jo vetëm nëpërmjet komenteve dhe ndërhyrjeve por specifikisht në periudhën para dhe post Covid -19 me sygjerimet se si do të zhvillohet Shqipëria. “Ju…...

Lexo më shumë

“Tryeza e Partnerëve”- Perspektiva të reja investimi në atdhe!

Të pranishëm në këtë aktivitet ishin: Presidenti i nderit i Dhomës së Biznesit të Diasporës z. Lazim Destani, Kryetari z. Ardian Lekaj, zv. Ministrja për Evropën dhe Punët e Jashtme znj. Artemis Malo, Ministre e Shtetit për Mbrojtjen e Sipërmarrjes, znj. Edona Bilali, Deputeti z. Lavdrim Krashi, Kryetari i Komisionit…...

Lexo më shumë

“Tryeza e Partnerëve, Perspektiva të Reja të Investimit në Atdhe” 24 Mars, ora 10:00 – 12:00, Pallati i Kongreseve, Salla “OVALE

Tema e aktivitetit do të jetë “Perspektiva të Reja të Investimit në Atdhe”, ku vëmendje e veçantë do i kushtohet prezantimit të dy projekt propozimeve të Dhomës së Biznesit të Diasporës – Instrumenti Financiar i Diasporës (FIAD) dhe Fluturo me Shqipen – duke theksuar rëndësinë e angazhimit të bizneseve të Diasporës shqiptare, rrjetëzimit dhe mobilizimit…...

Lexo më shumë

Dhoma e Biznesit të Disporës në tryezën e bashkëpunimit pushtet vendor-biznes

Ambasada e Shqipërisë në Athinë ka organizuar ditën e premte një tryezë të rrumbullakët me perfaqesues të pushtetit vendor dhe biznesit.  Dhoma e Biznesit të Diasporës Shqiptare ishte e pranishme nëpërmjet z. Panajot Rumi. Bashkëpunimi ndërmjet pushtetit vendor dhe biznesit ishte fokusi i fjalës së tij në këtë tryezë. Biseda…...

Lexo më shumë

Dhoma e Biznesit të Diasporës çon “pak” Shqipëri në shtëpinë e Wie is de Mol

13 mars, u mbajt aktiviteti promovues ‘Dita e Fansave’ (‘Fan dag’) në përfundim të emisionit të famshëm holandez Wie is de Mol? (‘I Infiltruari’)ku Shqipëria u përfaqësua me simbolet kombëtare dhe produkte tipike shqiptare. Fansat e shumtë të programit #WIDM patën mundësi të mësonin fakte interesante për Shqipërinë nëpërmjet lojërave…...

Lexo më shumë

Këshilli i Investimeve: Prioritet përmirësimi i klimës së investimeve në vend!

Kryesuar nga Ministrja e Financave dhe Ekonomisë, znj. Delina Ibrahimaj, Këshilli i Investimeve (KI) zhvilloi një mbledhje të jashtëzakonshme për të prezantuar shtyllat prioritare të ndërhyrjes së Ministrisë së Financave dhe Ekonomisë për përmirësimin e klimës së investimeve, në vijim të rekomandimeve të KI dhe komunitetit te biznesit. Dhoma e…...

Lexo më shumë